Vrućina do vikenda

Početak srpnja prati novi toplinski val s vrlo toplim noćima

Lipanj je, prema još neslužbenim podacima, posvuda bio za 3 do 4°C topliji od prosjeka, a srpanj počinje novim naletom vrućine. Pred nama je još jedan toplinski val čiji će vrhunac na kopnu biti danas, dok će vrućina na moru još potrajati i vrhunac dosegnuti sredinom tjedna. Vrući zrak dolazi nam direktno sa sjevera Afrike. Uz sunčano i vedro vrijeme temperatura zraka će i na obali i na kopnu još porasti.

Na šibenskom je području jutros vedro sa slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru, Rogoznici, Žirju i Oklaju 22 °C, u Šibeniku i Pirovcu 21, u Jezerima i na Miljevcima 20, u Vodicama 19, u Skradinu 18, a u Drnišu, Kninu i Bilicama 17 °C.

U Dalmaciji danas sunčano uz najvišu temperaturu u njezinoj unutrašnjosti, oko 36°C, dok će na obali i otocima biti od 32 do 35°C. Vjetar uglavnom slab do umjeren jugozapadni i zapadni uz malo valovito more.

Na Jadranu će sljedećih dana biti pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Pritom će i noći biti tople, ponegdje i vrlo tople.

Sutra na obali vruće, sunčano i stabilno. Na sjevernom Jadranu će kasno navečer zapuhati bura. I dalje sparno.

U srijedu u Dalmaciji sunčano i stabilno. Uz umjerenu buru i sjeverozapadnjak, temperatura zraka do 35 °C.

Do kraja tjedna bez promjene jedino pred vikend na obali pad temperature zraka za oko dva do tri stupnja. Nakon vikenda opet toplije, odnosno vruće.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.