Podignuta optužnica protiv Šunjerge: Usmrtio roditelje kako bi im se osvetio zbog prigovaranja

Županijsko državno odvjetništvo, nakon provedene istrage, podiglo  je pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv Tina Šunjerge (20) kojeg terete da je u ožujku ove godine  u Čistoj Velikoj ubio majku Silvanu (46) i oca Marina (45), dok je protiv njegovog prijatelja (20) podnesena optužnica zbog neprijavljivanja tog kaznenog djela.

Šunjergi se stavlja na teret da je 25. ožujka ove godine između 14.30 i 17.00 sati, po prethodno stvorenom planu, ubio roditelje kako bi im se osvetio što su mu godinama prigovarali zbog loših ocjena u školi, konzumiranja raznih vrsta droge i nametali zabrane što je on doživljavao kao prikraćivanje slobode,  stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

Dok su obavljali radove u polju, Šunjerga je roditeljima kazao da ide do kuće vratiti psa i dovesti prijatelja da im pomogne oko radova. Uz navedenu izliku, otišao je kući gdje je nasilno otvorio sef iz kojeg je uzeo pištolj marke ‘Crvena zastava’. Nakon toga nazvao je prijatelja i kojem je slagao da idu zajedno u Šibenik. Kad je prijatelj na to pristao, Šunjerga mu je rekao kako prvo idu u polje  gdje su oko 16.30 sati zatekli samo majku budući da je otac nešto ranije svojim automobilom otišao kući.

Majka ih je ukrcala u svoj automobil marke Citroen Saxo gdje je Šunjerga sjeo na zadnje sjedište iza majke koja je vozila.

– Okrivljenika se tereti da je tijekom vožnje, bez ikakve naznake, dok je majka razgovarala s njegovim prijateljem, izvukao iz pojasa hlača pištolj i usmrtio je ispalivši joj metak u potiljak glave. Tereti ga se da je povlačenjem ručne kočnice zaustavio automobil, pri čemu je njegov prijatelj, vidjevši što je napravio, pobjegao, a okrivljenik se s tijelom majke u automobilu odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i majčino tijelo. Potom se, u namjeri da sad usmrti i oca, vratio pješice do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj, navodi ŽDO u priopćenju.

Po dolasku kući oko 17 sati Šunjerga oca zatiče u garaži gdje ga je nakon razgovora i vraćanja ključeva usmrtio hicem iz pištolja u potiljak glave.

– Kako bi mu nečujno prišao s leđa i repetirao pištolj, okrivljenika se tereti da je u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine, navode u priopćenju.

Šunjergin prijatelj (20) koji je nakon događaja u automobilu pobjegao, Županijsko državno odvjetništvo tereti za neprijavljivanja tog teškog kaznenog djela.

Izišao je iz vozila i otišao svojoj kući, a da nadležnim tijelima nije prijavio počinjenje tog kaznenog djela, iako je znao da bi prijavljivanjem djela bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv Tina Šunjerge zbog okolnosti koje upućuju da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti drugo teže kazneno djelo kojim prijeti te zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo s posebno teškim okolnostima za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.