Poduzetnici u našoj županiji gubitak iz 2016. godine lani pretvorili u dobit

Šibensko-kninska županija po poslovanju svojih poduzetnika nije više na dnu ljestvice svih hrvatskih županija. Po podacima Fine za prošlu godinu 2.298 šibensko-kninskih poduzetnika koji zapošljavaju 12.316 ljudi, odlijepili su se sa dna na kojem su bili preklani s gubitkom od 128,8 milijuna kuna. Lani su pozitivno poslovali i ostvarili 14,2 milijuna kuna dobiti te su županiji osigurali 18. mjesto na Fininoj ljestvici.

Sve su četiri dalmatinske županije lani bile bolje i ostvarile su rast. Najveću dobit od 1,68 milijardi kuna imali su poduzetnici Splitsko-dalmatinske županije, što je za 48 posto više od preklanjske i županiji je osiguralo treće mjesto. Po dobiti je najveća dalmatinska županija, odmah iza Zagreba u kojem adresu sjedišta poslovanja ima svaki treći poduzetnik u zemlji.

Dobit lanjske treće najuspješnije županije, Istarske, s preklanjskih 1,2 milijarde kuna pala je na gubitak od 309,7 milijuna kuna zbog Uljanikova minusa u poslovanju, tako je i ukupna dobit svih poduzetnika u zemlji prošle godine manja 9,5 posto ili za 2,1 milijardu kuna.

Splićani su na Fininoj ljestvici po dobiti napredovali s preklanjskog petog na treće mjesto, Zadarska županija s 12. na peto mjesto, a poduzetnici Dubrovačko-neretvanske županije sa 14. na osmo mjesto.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.