Pojačan promet na granicama zbog odlaska na skijanje, HAK vozačima izdao posebno upozorenje

Pojačan je promet na cestama u smjeru Slovenije, osobito prema graničnim prijelazima Bregana, Pasjak, Macelj i Rupa. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, izvjestio je HAK.
Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Vrata u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom, zbog radova.
– Na našim prometnicama, posebice u priobalju gdje je i blaža klima, tijekom nadolazećeg vikenda očekujemo veći broj sudionika u prometu i na dva kotača. Za najugroženiju skupinu sudionika u prometu (motocikliste, mopediste i bicikliste) kalendarska godišnja doba nisu ograničavajući faktor kretanja već meteorološki uvjeti pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine – upozoravaju iz HAK-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.