Pojačana kontrola na Meterizama: Vozači prolaze kroz crveno, kazne do 5.000 kuna

Djelatnici PU šibensko-kninske pojačali su kontorolu na području Meteriza zbog učestalih pritužbi građana da vozači ne poštuju semafore na gradilištu.

Od 3. listopada prošle godine, odnosno od početka građevinskih radova na tom gradskom predjelu, do 22. ožujka sankcionirano je ukupnog 95 vozača zbog tog prekršaja, od kojih 80 posto njih na području Meteriza.

–  U utorak, 21. ožujka, tijekom ciljana akcija Postaje prometne policije usmjerena na kontrolu prometa na križanju sankcionirano je ukupno 12 vozača zbog nezaustavljanja vozila na znak crvenog svjetla, poručuju iz PU Šibensko-kninske.

Za takav prekršaj propisana je novčana kazna od 2.000 do 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od tri mjeseca za prvi takav prekršaj, odnosno šest mjeseci za drugi i devet za treći.

Iz policije upozoravaju vozače da će policijski službenici provodit pojačanu kontrolu na svim križanjima gdje se promet upravlja semaforima, a posebno na Šubićevcu i Meterizama gdje se izvode građevinski radovi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.