Pojačane policijske kontrole: Potpisom prisege podržite Europski dan bez poginulih u prometu

Ilustracija/Mup.hr

Policijska uprava šibensko-kninska u četvrtak će pojačati preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, temeljem statističkih pokazatelja, uz korištenje maksimalnog broja policijskih službenika i tehnike. Riječ je o akciji u okviru projekta EDWARD-Europski dan bez poginulih osoba u prometu, koji se provodi na inicijativu TISPOL-a- mreže prometnih policija država Europe.

Pojačane aktivnosti, će se provoditi na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele županije pa iz PU šibensko kninske upozoravaju sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da ne koriste mobitele tijekom vožnje, a sve kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

EDWARD

Poziv je upućen i svim građanima da putem linka na web stranici Policijske uprave šibensko-kninske ‘Podržite projekt EDWARD’  popunjavanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u prometu podrže Europski dan bez poginulih u prometu – 21. rujna 2017. i tako doprinesu sigurnosti u cestovnom prometu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.