Policajci ponovno u akciji: Lovit će vozače koji vole nagaziti papučicu

Maksimalan broj prometnih policajaca sutra od 12 do 17 sati nadzirat će brzinu kretanja vozila u sklopu preventivno-represivne akcije, a sve s ciljem podizanja razine sigurnosti prometa na našem području. U nadzor će biti uključen, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema.

Policajci će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazale kao najkritičnije točke u prometu.

– Ovakva ciljana akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila je, u odnosu na druge uzroke prometnih nesreća, daje pozitivne rezultate, što prvenstveno proizlazi iz činjenice da je u proteklih devet mjeseci na našem području zabilježeno 45 ovakvih prometnih nesreća manje nego u istom razdoblju prošle godine, tako da u ovoj godini u prvih devet mjeseci bilježimo 208 ovakvih nesreća, u odnosu na 253 nesreće u tom razdoblju prošle godine.

Osim toga, smanjenje broja prekršaja također ukazuje na preventivno djelovanje ovakvih akcije, što proizlazi iz smanjena broja prekršaja ove vrste, tako da je u proteklih devet   mjeseci uređajima utvrđeno 4.730 prekršaja nepropisne brzine kretanja, što u odnosu na 5.628 ovih prekršaja u istom razdoblju prošle godine čini pad, a posebno ako se uzme u obzir učestalost ovakvih akcija u prometu i njihova najava putem medija – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Stoga još jednom pozivaju vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.