Policija u pohodu na ‘brze i žestoke’ ulovila 57 vozača u prekršaju

Čak 57 vozača u prekršaju ulovila je prometna policija tijekom jučerašnje akcije usmjerene na nepropisnu brzinu, a prekontrolirali su ukupno 115 vozila diljem Šibensko-kninske županije.

– Statistički pokazatelji ove akcije, u odnosu na broj kontroliranih vozila, upućuje na činjenicu da je ova akcija imala preventivan karakter, a što je i krajnji cilj svake policijske akcije, tim više jer ih najavljujemo putem medija. Osim preventivnog, ova akcija je imala i represivan karakter upućuje znatan broj utvrđenih ciljanih prekršaja, jer i represija je vid prevencije u odnosu na neodgovorne sudionike u prometu – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Pozivaju stoga vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i ne koriste mobitel tijekom vožnje, jer samo odgovornim ponašanjem doprinose, kako svojoj, tako i sigurnosti svih sudionika u prometu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.