Policija za vikend u pojačanoj akciji: Lovit će vozače kojima ‘četiri ubojice u prometu’ nisu nepoznanica

Policija će ovog vikenda, posebice u noćnim satima, provesti pojačanu akciju u prometu usmjerenu na sprječavanje i sankcioniranje takozvane ‘četiri glavne ubojice u prometu’, odnosno prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača, ali i putnika na prednjem i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnom prijevozu djece, nepropisnu uporabu mobitela i druge teške prekršaje zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće.

– U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju, kao ugrožene u pogledu činjena težih prometnih prekršaja, koji su najčešći uzroci najtežih prometnih nesreća – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.