Policija za vikend zaustavila 13 pijanih vozača. Njih troje su mlađi od 24 godine

Ukupno 13 vozača u alkoholiziranom stanju, od čega su troje bili mladi vozači do 24 godine, zaustavila je policija u noći sa subote na nedjelju na našem području gdje je provedena akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju.

Prometna policija kontrolirala je ukupno 124 vozila, a među 13 prekršitelja njih šest vozili su nepropisnom brzinom, troje ih nije koristilo sigurnosni pojas, a policija je zabilježila i sedam drugih prekršaja tijekom akcije koja je trajala od 23 sata do 5 sati ujutro.

– Obzirom da je ova akcija bila najavljena i da je trajala samo 6 sati, statistički pokazatelji ove akcije, u odnosu na broj kontroliranih vozila i broj utvrđenih prekršaja,  upućuju na  činjenicu da su ovakve preventivno-represivne akcije u prometu na našem području nužne,  a posebno ako se uzme u obzir broj i vrsta utvrđenih prekršaja i to  vožnje pod utjecanjem alkohola, uzimajući u obzir i vožnju pod utjecajem alkohola mladih vozača – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Stoga još jednom pozivaju vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele,  jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.