Policijska vikend akcija protiv ‘četiri glavne ubojice’ u prometu: Šibenčani najbrži, Međimurci najpijaniji

Ilustracija/Arhiva

Najveće prekoračenje brzine izmjereno je u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj i to čak 233 kilometara na sat u akciji u kojoj je policija prošlog vikenda u Hrvatskoj pojačano kontrolirala vozače u cilju suzbijanja ‘četiri glavne ubojice u prometu’ – alkohola, brzine, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela.

Pojačana akcija provedena je na području svih policijskih uprava, a ukupno su utvrdili 4.234 različita prekrašaja od kojih je najveći broj – 1.776 bio zbog prebrze vožnje.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola kažnjeno je njih 390, a najveća koncentracija alkohola – 2,72 promila, izmjerena je u Međimurskoj policijskoj upravi. Još 416 vozača kažnjeno jer nisu bili vezani te njih 197 zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, izvijestili su iz MUP-a.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je u Policijskoj upravi Zagrebačkoj njih 79, dok je najmanje u Policijskoj upravi Ličko – senjskoj, samo jedan takav prekršaj.

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je također PU Zagrebačka sa 313 takvih prekršaja, dok je najmanje prekršaja napravljeno u Policijskoj upravi Virovitičko – podravskoj, njih pet.

Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području Policijske uprave Splitsko – dalmatinske, njih 86, dok su policijski službenici Policijske uprave Ličko – senjske i Policijske uprave Međimurske zaustavili četiri vozača koji nisu bili vezani.

Zanimljivo, u PU Ličko – senjskoj i PU Krapinsko – zagorskoj nije bilo utvrđenih prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, za razliku od zagrebačke uprave gdje ih je bilo najviše, njih 57.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili vozači starosti od 18 do 24 godine i to njih 108.

Inače, u akciju sprječavanja najtežih prekršaja bio je uključen maksimalni broj policajaca kao i sva raspoloživa oprema i uređaji.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.