Vjeruju u proces mirenja

Polovičan odaziv štrajku na šibenskim fakultetima

Štrajk na šibenskim fakultetima, koji je za sve visokoškolske ustanove u Hrvatskoj za danas najavio Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, provodi se polovično.

Naime, kako nam je kazao Marko Delimar, voditelj Studija energetike, nastava se na njihovom studiju odvija uobičajeno.

– Četvrtkom i petkom imamo zakazane ispite, provjere znanja, to su dani kad studenti imaju laboratorijske vježbe i predavanja. Nastava se odvija kao i svaki drugi radni dan – kratko nam je rekao.

Šibensko Veleučilište je u štrajku, kako nam je kazala v.d. dekana, Tanja Radić Lakoš, a što nam je i potvrdila sindikalna povjerenica Divna Goleš.

– Mi smo dio podružnice Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, a mi smo sve upute dobili i radimo prema njihovim naputcima. Jutros smo na Veleučilištu odradili prvi sastanak u 8 sati, odaziv je izuzetno dobar, a po mojoj procjeni oko 80 posto djelatnika je u štrajku. Kako će se sve odvijati tokom dana, ne znam, mislim da će odaziv biti i veći. Naši zahtjevi su izravnanje koeficijenata za nenastavno osoblje od  6,11 posto, a predavačima i umjetničkim suradnicima 3,5 posto u prvoj fazi. Solidarni smo sa svim kolegama i kolegicama, štrajkamo samo danas, a ukoliko ne uspije proces mirenja, u štrajku ćemo biti i slijedeće srijede, 30. listopada – kazala je Goleš.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.