Nova ciklona ulazi na Jadran

Ponavlja se poznati scenario: Za uvertiru oblaci i jačanje juga

Prošla ciklona i fronta su odmaknule uz porast tlaka zraka pa je u većini krajeva jučer bilo sunčanije i mirnije nego zadnjih dana. No tako neće ostati jer se nova ciklona sa Sredozemlja već približava Italiji. Ona će tijekom noći, i dalje kroz dan, navući više oblaka, no glavninu pogoršanja donosi u srijedu. Pred nama je još jedno jačanje juga, u srijedu na sjeveru Jadranu kratko bura, a zatim većinom vjetar južnog, jugoistočnog i jugozapadnog smjera.

Na šibenskom području jutro je pretežno oblačno s umjerenim sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 16 °C, u Šibeniku, Skradinu i Jezerima 15, u Pirovcu, Murteru i Primoštenu 14, u Vodicama i Oklaju 13, u Kninu 12, a u Drnišu 11 °C.

Danas na obali jedan promjenjiv dan. Na sjeveru Jadrana može biti malo kiše, a sve više i češće u noći. Malo kiše danas može pasti i po Dalmaciji, ali ne posvuda. Krajem dana na jugu jače naoblačenje sa kišom. Jugo će do kraja dana jačati, a u noći biti jako te potom slabiti. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 19 °C.

U srijedu ćemo imati ciklonu nad Jadranom. Ona će se smjestiti negdje nad otvoreno more srednjeg Jadrana. Na Jadranu će biti oblačno uz kišu s tim da se više kiše očekuje na području južnog te dijela srednjeg Jadrana gdje može biti i izraženijih pljuskova.

Prognostički modeli složni su oko jedne činjenice. Jačeg zahlađenja, mraza, a pogotovo snijega, nema na vidiku do kraja studenoga. Ostajemo u zoni iznadprosječne topline.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.