Ponegdje moguć kratki pljusak, a već popodne razvedravanje

Sa sjeverozapada se Alpama približila hladna fronta. Ta fronta će nastaviti svoj put na istok i sjeveroistok donoseći i našem području prolaznu destabilizaciju atmosfere. Ipak, prvo desetodnevlje ožujka bit će jedno od najtoplijih u znanoj povijesti, s manje kiše nego što je uobičajeno.

Na šibenskom je području jutros umjereno oblačno s jugom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Pirovcu, Murteru i Jezerima 14 °C, u Šibeniku, Žirju i Putičanjima 13, u Rogoznici 12, u Vodicama, Kninu i Oklaju 11, u Skradinu, Primoštenu i Bilicama 10, u Drnišu 9 i na Promini 7 °C.

Jugo će već ujutro oslabjeti i ponegdje okrenuti na jugozapadnjak, pa će i more biti u smirivanju na malo do umjereno valovito. Mjestimice će pasti malo kiše, a duž obale mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Prema večeri oblaka će biti sve manje, no, navečer će se još zadržavati na jugu Hrvatske, gdje ponegdje može biti slabe kiše, pa i ponekog pljuska i grmljavine. Jugo će navečer okrenuti na mjestimice umjerenu buru. Dnevna temperatura zraka oko 16 ili 17 °C.

Sljedećih dana na Jadranu dnevna se temperatura neće znatnije mijenjati, no zato će jutarnja porasti, osobito u četvrtak i petak. Bit će vjetrovito, uz umjereno i jako jugo, u četvrtak prolazno i olujno. Jugo će za vikend oslabjeti i ponegdje okrenuti na jugozapadnjak. U srijedu će sunca biti najviše, a prema vikendu oblačnije, uz porast vjerojatnosti za mjestimičnu kišu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.