Odluka Upravnog suda u Splitu

Poništeno imenovanje Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka. Ona kaže da je problem nastao u proceduri

Odluka o imenovanju Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka je poništena, a nadležno Ministarstvo zaštite okoliša i energetike će morati birati novog ravnatelja. Danas je tako odlučio Upravni sud u Splitu, doznajemo od Ljiljane Zmijanović, koja se upravo vraća iz Splita s čitanja presude.

– Za mene to znači pobjedu zakonitosti. I ništa drugo. Pobjedu svega za što se uopće zalažemo. Pa sad ćemo dalje vidjeti kako bude. Tek je sad donesena presuda tako da ćemo vidjeti – kazala nam je kratko Zmijanović koja je tužila nadležno Ministarstvo i naposljetku dobila tužbu.

Odluku Upravnog suda o poništenju odluke o imenovanju za Šibenski portal komentirala je i Nella Slavica.

– Presudom je poništena odluka o imenovanju, a ono što je važno za naglasiti je da nije povrijeđen Zakon o pravima branitelja te da obje kandidatkinje, Ljiljana Zmijanović i ja, udovoljavamo uvjetima natječaja. Problem je nastao u proceduri i intervjuu koji nije obavljen na isti način kao natječaj – kazala nam je Slavica.

Nediljko Dujić, šef županijskog HDZ-a, rješenje nije vidio i, kako nam je kazao, dok ga ne vidi, odluku neće komentirati.

Dakle, neće biti novi natječaj, ali će morati ići novo rješenje, odnosno ministar će morati birati novog ravnatelja budući da je poništeno rješenje od 7. veljače ove godine po kojem je Slavica postala ravnateljica.

Podsjetimo, Ljiljana Zmijanović još od imenovanja Nelle Slavice ravnateljicom Nacionalnog parka Krka tvrdila je da je riječ o kršenju hrvatskih zakona, a u ožujku je podnijela i tužbu protiv rješenja ministra zaštite okoliša i energetike.

Otvorenim pismom obratila se i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, članovima Vlade, predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću.

(G.Pauk, A.Rak )

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.