Ponovljeni natječaji za Trokut i Rezalište urodili plodom: Ponude ukupno niže 5,9 milijuna kuna

Nakon što su poništeni natječaji za izvođača građevinskih radova na Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, te radovi za završnu fazu uređenja plaže na Brodarici, odnosno Rezališta, zbog ponuda koje su redom premašivale planirana proračunska sredstva, Grad Šibenik revidirao je troškovnike i ponovio oba natječaja te dobio ponude koje su u slučaju ‘Trokuta’ manje za 4,1 milijun kuna, a za plažu 1,8 milijuna kuna, priopćili su danas iz Grada Šibenika.

– S obzirom da u procesu od izrade projekta, preko pronalaženja vanjskih sredstava za njegovo financiranje pa do raspisivanja natječaja za izvođača radova prođe do dvije godine, a građevinski sektor je zadnjih godinu dana u velikoj ekspanziji, dogodilo se da su ponuđene cijene s javnih natječaja preskočile naša planirana sredstva, pa smo trebali ‘prosijati’ dijelove projekata kako bi uhvatili korak s aktualnom tržišnom situacijom, a istovremeno ostali u gabaritima zbog kojih su nam stavljena na raspolaganje bespovratna europska sredstva, odnosno sredstva Ministarstva turizma. Nakon toga smo ponovili natječaje te, po prvim naznakama, dobili uštedu od blizu šest milijuna kuna – kazao nam je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Svrha projekta ‘Trokut’ je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko–kninske županije. Sam objekt bit će sagrađen na prostoru Mandaline, a prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 2084 metara kvadratnih i bit će najsuvremenije opremljen. U Centru je predviđeno 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, takozvane Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo. Očekuje se da postane suvremena verzija Narodne tehnike i šibenski centar za digitalno doba.

U završnim radovima na Rezalištu planirana je izgradnja pet fiksnih mulića, četiri manja i jedan veći, konstrukcijski sastavljen iz dva dijela. Također, završit će se pješačka staza, odnosno dio koji nije realiziran zato da bi se omogućio pristup strojevima pri izvedbi mulića. Uz rampu za ulaz u more osoba sa smanjenom pokretljivošću izvest će se kameni nasip. U svrhu sprječavanja raznošenja pijeska vjetrom s plohe odbojkaškog igrališta postavit će se inox-guma-platno ograda te klupa od kamenog suhozida obložena drvom.

-Sljedeći koraci su na našem stručnom povjerenstvu koje mora analizirati sve pristigle ponude, te ustanoviti da li najpovoljniji ponuditelji zadovoljavaju i ostale propisane uvijete. Centar za nove tehnologije će otvoriti svoja vrata do kraja 2020. godine, a radovi na plaži Rezalište će početi iza ljetne sezone – zaključio je Mileta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.