Ponuda više nego stanova! Mnogi žele TLM-ove kvadrate u pola cijene

Milan Ljubičić, stečajni upravitelj TLM-a još će danas provjeriti preporučenu poštu kako bi utvrdio konačan broj ponuda za otkup 34 stana u vlasništvu TLM-a koji su u stečajnom postupku ponuđeni na treću javnu dražbu s rokom prijava do 19. rujna.

Do sada je stečajni upravitelj obradio 38 ponuda koje će biti otvorene tek kada se sastane Odbor vjerovnika kojem će Ljubičić prezentirati pristigle pošiljke.

– Ja sam prikupio pristigle poštanske pošiljke te na bazi uplata, koje su ponuditelji morali obaviti, odradio računovodstveni dio. U tom postupku utvrdio sam kako četiri od 38 pristiglih pošiljki nemaju naznačen objekt ponude, odnosno naznaku za što šalju ponudu. Očekujem da će se ponude otvarati tijekom sljedećeg tjedna na Odboru vjerovnika koji će zauzimati stav o svakoj pojedinoj ponudi, kaže Ljubičić.

Kako se u početku u medijima pisalo o 43 stana koji su ušli u stečajnu masu, Ljubičić je pojasnio zašto se u trećoj javnoj prodaji nude 34 stana.

– Jedan je stan prodan u drugoj javnoj prodaji, a u osam stanova su zaštićeni stanari kojima su dostavljene ponude za otkup i čeka se njihovo očitovanje, kaže Ljubičić.

Kako je Šibenski portal već pisao, u stečajnu masu TLM-a ušla su 43 stana koje su bivši nositelji stanarskog prava napustili tijekom Domovinskog rata. U tim stanovima danas žive bivši radnici nekadašnjeg aluminijskog giganta, koji su stanove prvo dobili na čuvanje, a potom uz ugovore o najmu. U trećoj javnoj dražbi cijena stanova je upola manja od procijenjene.

Država pravno može i moralno mora spasiti bivše radnike TLM-a od deložacija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.