Popadali brojni temperaturni rekordi: Šibeniku nedostajalo pola stupnja

Prema dostupnim mjerenjim jučer i prekjučer oboreni su temperaturni rekordi za ožujak u Splitu, Hvaru, Pločama, Dubrovniku, Senju, Rijeci. U Šibeniku je jučer izmjerena najviša dnevna temperatura od 25.7°C. Do novog temperaturnog rekorda za mjesec ožujak tako je nedostajalo samo 0.6°C. Rekord ostaje 26.2°C od 23. ožujka 1977. godine.

Ovako izražena toplina kao u ovogodišnjem ožujku, i u ovako dugom razdoblju, koje će se nastaviti i početkom travnja, uistinu je rijetkost u povijesti mjerenja. Pritom će do kraja ovog tjedna biti većinom suho i sunčano, za vikend na Jadranu uz umjereno i jako jugo, a vjerojatnost kiše znatnije se povećava od ponedjeljka.

Jutros je na šibenskom području vedro sa slabom burom. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniku je iznosila 13 °C. U Pirovcu je jutros izmjereno 14°C, u Rogoznici i Skradinu 12, u Vodicama i Kninu 11, a u Drnišu 7°C.

Danas će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije ujutro, uz buru, biti vjetrovitije nego danju, kada će mjestimice puhati umjeren jugozapadnjak. Od najnižih 12 do 15 °C najviša će temperatura zraka biti uglavnom od 20 do 22 °C uz obalu te oko 24 °C u unutrašnjosti.

Još valovitije na Jadranu će biti tijekom vikenda, osobito u nedjelju, kada će i jugo biti većinom jače nego u subotu. U manje vjetrovit ponedjeljak bit će nestabilnije uz veću vjerojatnost za kišu i grmljavinu na srednjem i južnom Jadranu, te posebice u većini kontinentalne Hrvatske, gdje će sljedećih dana biti toplije nego na Jadranu. Tijekom vikenda pretežno sunčano.

Izvori: Crometeo, Šibenik Meteo, DHMZ, HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.