Porezna opet u velikim kontrolama: U realnom vremenu prate izdavanje i fiskalizaciju računa

Ministarstvo financije najavilo je do 22. svibnja nove, pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije te zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji ispunjavaju svoje porezne obveze.

Djelatnici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave bit će usmjereni na porezne obveznike koji obavljaju djelatnosti trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama, taki službe i djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

‘Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije ‘Fiskalizacija’ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu’, izvijestili su iz Ministarstva.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.