Poseban nadzor u siječnju: MUP staje na kraj ‘glavnim ubojicama u prometu’

S obzirom na porast broja nesreća i poginulih u 2017. policija je izvijestila da će u siječnju, posebice u noćnim satima i u dane vikenda, pojačano nadzirati promet.

Posebnu će pozornost obratiti na sprečavanje i sankcioniranje ‘četiri glavne ubojice u prometu’, a to su vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina, uporaba mobitela te nekorištenje sigurnosnog pojasa za vozače, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece.

U 2017. godini, prema prethodnim podacima, dogodile su se ukupno 34.222 prometne nesreće, što je 4,5% više u odnosu na 2016. godinu. U tim nesrećama smrtno je stradala 331 osoba (+7,8%), 2.728 je zadobilo teške ozljede (-0,7%), a 11.768 lakše tjelesne ozljede  (-0,7% u odnosu na 2016. godinu).

– U provođenje planiranih aktivnosti biti će uključen maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika operativnog sastava policije, kao i sva raspoloživa tehnika- izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Nezadovoljavajući trend smrtnog stradavanja nastavljen je i u prvim danima 2018. godine, gdje su u četiri dana evidentirane četiri nesreće s pet poginulih osoba. Iz podataka o prometnim nesrećama razvidno je da su sudionici nesreća smrtno stradavali uglavnom zbog grešaka koje su se odnosile na vožnju pod utjecajem alkohola i brzinu neprimjerenu uvjetima na cestama.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.