Posljednja velika donacija Jadranske banke: Šibenskoj bolnici kupuje dva ultrazvuka vrijedna pola milijuna kuna

Dva ultrazvučna aparata vrijedna pola milijuna kuna kupit će Jadranska banka Općoj bolnici Šibenik. Riječ je o posljednjoj vrijednoj donaciji JABA-e prije no što 1. travnja i službeno bude pripojena Hrvatskoj poštanskoj banci, a ugovor o donaciji potpisali su danas ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić i predsjednik Uprave Jadranske banke Mato Filipović.

– Vrijedna donacija od 500 tisuća kuna bit će utrošena za kupnju ultrazvučnih aparata za potrebe medicinske opreme bolnice, točnije Odjela ortopedije s reumatologijom te Odjela interne medicine – istaknula je ravnateljica Jakelić i zahvalila na donaciji.

Jadranska banka oduvijek je pomagala zajednici, a tako će nastaviti i dalje, nakon što službeno postane Hrvatska poštanska banka.

– Kao društveno odgovornoj instituciji velika nam je čast pomoći najpotrebitijima. Ulaganje u bolju i kvalitetniju medicinsku opremu za nas je od velikog značaja, i stoga mi je izuzetno drago što će ova donacija pomoći osigurati bolje uvjete za liječenje pacijenata šibenske bolnice. Jadranska banka i dosad je sudjelovala u projektima od značaja za županiju, a to će nastaviti raditi i nakon 1. travnja kada službeno bude pripojena Hrvatskoj poštanskoj banci – izjavio je Filipović, predsjednik Uprave JABA-e.

Na potpisivanju ugovora sudjelovala je saborska zastupnica HDZ-a te predsjednica Upravnog vijeća bolnice Branka Juričev Martinčev, zajedno sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom.

– Petsto tisuća kuna pozamašna je svota, posebice kada se zna za što su sredstva namijenjena. Ovo je oproštaj od Jadranske banke na lijep način i velika dobrodošlica HPB-u. Naša bolnica prima donaciju s velikom zahvalnošću tim više što nabava ovih aparata nije bila predviđena iz decentraliziranih sredstava – poručio je Pauk ispred Šibensko-kninske županije kao osnivača bolnice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.