Potpisan Ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole Kistanje vrijedan više od tri milijuna kuna

Župan Goran Pauk, sa suradnicima, nazočio je danas potpisivanju ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Kistanje. Ugovor je s predstavnikom izvođača, Martinom Konjevodom, potpisala ravnateljica škole Sanja Marasović Stručić.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja A&M d.o.o. i SOLARIS PONS d.o.o. iz Vukovara i Osijeka, a radovi vrijedni 3.274.448,88 kuna obuhvaćaju oblaganje vanjskih zidova i njihovog podnožja toplinskom izolacijom, unutarnjih zidova i međukatnih konstrukcija između negrijanog i grijanog prostora, zamjenu svih otvora vanjske ovojnice zgrade uz zadržavanje postojećih elemenata za zaštitu od sunca. Također, predviđena je i zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitijom te postavljanje sunčane elektrane ukupne instalirane snage 14 kW.

– Ovo je treći ugovor o energetskoj obnovi škole koji se potpisuje ovaj tjedan, zbog čega sam iznimno zadovoljan.  Koristim ovu priliku kako bih kao šibensko – kninski župan zahvalio našoj Razvojnoj agenciji koja je uz uspješnu suradnju s ravnateljima škola i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao partnerom na projektima, pripremala projekte i aplicirala prošle godine na javni natječaj energetske obnove odgojno – obrazovnih ustanova. Nadam se da će svi suradnici i partneri na projektima nastaviti uspješnu suradnju i u provedbi projekata, a sve u interesu što boljih uvjeta rada naših učenika- kazao je župan Goran Pauk. Potpisivanju ugovora nazočila je i zamjenica župana Anja Šimpraga.

U 2018. godini europskim sredstvima i sredstvima Šibensko-kninske županije, kao osnivača škola, energetski će se obnoviti tri škole: Srednja škola Ivana Meštrovića u Drnišu, Osnovna škola Domovinske zahvalnosti u Kninu i Osnovna škola Kistanje u Kistanjama. Ukupna vrijednost ova tri projekta iznosi preko 10,5 milijuna kuna, od čega se 70% vrijednosti projekata financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini, dok preostalih 30% sufinancira osnivač Šibensko – kninska županija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.