Potpisani ugovori: Skoro pola milijuna kuna potpore županijskim poljoprivrednicima

Šibensko-kninski župan Goran Pauk danas je potpisao ugovore u iznosu nešto većem od 478 tisuća kuna s 46 korisnika do sada odobrenih subvencija u poljoprivredi. Inače, za provedbu programa potpore poljoprivredi iz proračunskih sredstva Šibensko-kninska županija je i ove godine osigurala sredstava, i to u iznosu od milijun i sto tisuća kuna, kazao je danas župan Pauk.

– Sad smo u postupku podijele sredstava prema određenim kriterijima i odlukama povjerenstava. Programske mjere podijelili smo u dva dijela, a danas popisujemo ugovore za prvi dio s poljoprivrednicima koji su podnjeli zahtjeve za sufinanciranje edukacija, rad zadruga i organizaciju raznih manifestacija koje promoviraju proizvode, poljoprivrednike i samu županiju.

Kako je kazao Pauk, godina je počela u znaku vinara, a ove godine sufinancirat će i Drniški festival pršuta, kao i Festival sira u Drnišu.

– Nismo zaboravili ni maslinare, te smo osigurali dodatna sredstva za edukacije i radionice za njih, ali i vinare. Novost je da smo ove godine izdvojili i sto tisuća kuna za promociju hrvatskih otočnih proizvoda, a osigurali smo sredstva i za LAG-ove kako bi bili što jači i aktivniji.

uhbo ptsp

Branko Smrček iz županijske braniteljske udruge PTSP- a našao se danas u društvu dobitnika sredstava, kao predstavnik jedine braniteljske udruge koja je podnijela zahtjev za dva natječaja.

Trebalo bi nam otprilike 88 tisuća kuna za sve naše investicije, a dobili smo simboličnih sedam tisuća kuna, te nam preostaje ona slatka briga kako ćemo ih raspodijeliti. Svaka mala gura naprijed, no nas prepoznaju po cijeloj Hrvatskoj i znaju da ono što prijavimo i dobijemo, to namjenski iskoristimo. Želimo raditi kako treba, a to znači da primjenjujemo najbolje tehnologije u uzgajanju maslina i izradi maslinovog ulja. To znanje ljudi odnose na svoje parcele i prenose ih dalje, a to je nemjerljiva korist – rekao je Smrček.

poljoprivrednici

Ivica Mrčela već je 11 godina predsjednik udruge ‘Kampanel’, a provode niz manifestacija u svrhu promocije Zagore.

– Radimo na tome već dugo, stvaramo brend ‘Najbolje od Zagore –kušaj i slušaj izvorno’. Smatramo da je šansa zagore upravo u tome, kao i u seoskom turizmu. Dobili smo pet tisuća kuna za potporu manifestaciji 11. Užanci Zagore koja će se održati u kolovozu –pojasnio je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.