Broj nezaposlenih veći nego u prosincu

Potražnja za radnicima u županiji u siječnju 20 posto manja nego lani

Poslodavci su u siječnju u Šibensko-kninskoj županiji tražili 807 radnika, odnosno 20 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine. Tijekom siječnja posredstvom Zavoda za zapošljavanje zaposlilo se tek 246 osoba, među njima 215 samo u sezoni.

Na kraju siječnja u evidenciji Područne službe HZZ-a u Šibeniku bila je 4.841 osoba u potrazi za poslom što je 13 posto manje nego lanjskog siječnja, ali i devet posto više nego u prosincu. Među nezaposlenima najviše je onih sa završenom trogodišnjom srednjom školom, a najbrojnija dobna skupina su mladi između 25 i 29 godina.

Na burzi rada u Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 139 oglasa u kojima poslodavci traže radnike u uslužnim i ugostiteljskim zanimanjima, 48 oglasa za jednostavna prodajna i uslužna zanimanja te 43 za poslove u trgovini. Najviše radnika trenutno traže Hoteli Solaris, Vile Matilde u Vodicama, Hoteli Primošten, Laguna trade Rogoznica i Bobis. Sve aktualne oglase poslodavaca koji traže radnike možete vidjeti OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.