Povelja UNESCO-a za tvrđavu sv. Nikole u četvrtak stiže u Šibenik

Povodom upisa tvrđave sv. Nikole kao kulturnog dobra na Popis svjetske baštine UNESCO-a, u sklopu transnacionalnog projekta ‘Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća’, Francesco Bandarin pomoćnik ravnatelja UNESCO-a za kulturu uručiti će u četvrtak, 21. prosinca, povelju županu Goranu Pauku.

Program počinje dan ranije u 19 sati otvorenjem izložbe fotografija ‘Tvrđava sv. Nikole’ u Muzeju grada Šibenika.

U četvrtak, 21. prosinca planiran je obilazak tvrđave sv. Nikole. Tom prilikom na bedeme tvrđave svečano će biti postavljene zastave UNESCO-a i Republike Hrvatske.

Svečanost dodjele UNESCO-ove povelje održat će se u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a nazočit će joj, između ostalih Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture sa svojim suradnicima Davorom Trupkovićem, pomoćnikom ministrice i Rut Carek, voditeljicom i glavnom tajnicom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, kao i predstavnici Grada Zadra, talijanskih i crnogorskih partnera transnacionalnog projekta ‘Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.