Povratak Josipe Rimac uzdrmao županijski HDZ. Ako postane ravnateljica NP Krka, mnogi strahuju od obračuna unutar stranke

Josipa Rimac uskoro bi mogla postati nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka. Naime, vijest o njezinoj prijavi na natječaj za ravnatelja koji je zaključen 4. siječnja ove godine, doznajemo od izvora unutar stranke, uzburkala je duhove u županijskom HDZ-u budući da se spekulira kako se ona sigurno ne bi javila na natječaj da prethodno nije sve dogovorila s nadležnim ministrom Tomislavom Čorićem.

Na natječaj se prijavilo devet kandidata, a imena njih šestero su poznata, dok troje nije napisalo svoje ime i povratnu adresu na kuvertu. Šibenski portal doznaje da su kandidati, osim Rimac, i sadašnji ravnatelj, SDP-ovac Krešimir Šakić, Ljiljana Zmijanović, Željko Domitrović, Marija Kovilić i Nella Slavica, aktualna ravnateljica Studentskog centra Veleučilišta u Šibeniku.

Upravo je Slavica, tvrde naši izvori, Dujićev izbor, a Šakić bi joj bio zamjenik. No, šef županijskog HDZ-a svim silama pokušava spriječiti povratak Josipe Rimac u Šibenik, i to na čelo iznimno profitabilnog Nacionalnog parka Krka koji godišnje posjeti preko milijun posjetitelja. Međutim, kad smo ga nazvali, Dujić je bio kratak u izjavama te je naglasio kako je sve pod ingerencijom ministra zaštite okoliša i energetike Čorića.

– Vjerujem da će ministar naći najbolje rješenje za Nacionalni park Krka. Stručno povjerenstvo koje ministar treba imenovati tek je početak procesa odabira ravnatelja. Dakle, što ministar odluči, tako će i biti jer on imenuje ravnatelja – rekao nam je Dujić.

Jutros se, inače, pojavila i vijest da Josipa Rimac ne može biti ravnateljica Krke jer je trenutačno državna dužnosnica, odnosno državna tajnica u Ministarstvu uprave. Rimac je, prema tvrdnjama našeg sugovornika, navodno doskočila i tome te je pribavila rješenje Povjerenstva za sukob interesa koje joj dozvoljava eventualno imenovanje na funkciju ravnateljice NP Krka jer je riječ o dva različita  ministarstva. Dakle, ona je državna tajnica u Ministarstvu uprave, a Krka je pod Ministarstvom zaštite okoliša i energetike.

Zanimljivo je da je Dujić nedavno iz Upravnog vijeća maknuo Slavena Ivića, koji kotira kao čovjek Josipe Rimac, i imenovao sebe, s čime je praktički uspostavio kontrolu nad Nacionalnim parkom. Prijavu Josipe Rimac koja je 10 godina bila na čelu Knina, a koja je neko vrijeme obitavala u Zagrebu, mnogi tumače kao početak njezina obračuna s Dujićem.

Dujić je, kažu nam izvori iz HDZ-a, uspostavio kontrolu nad županijskim HDZ-om, a njegovi suradnici mahom hvale suradnju s njime i drže ga kao predsjednika koji je uveo red i korektne odnose unutar stranke. Povratak Rimac bi, ističu naši izvori, poremetio odnose u HDZ-u Šibensko-kninske županije koji je od samog početka čvrsto uz premijera Andreja Plenkovića.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.