Poznat gusti program boravka predsjednice Grabar Kitarović u Šibensko-kninskoj županiji

Ured predsjednice Republike Hrvatske objavio je program rada izmještenog Ureda u Šibensko-kninskoj županiji za sljedeća tri dana.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović od 17. do 19. travnja izmjestit će svoj Ured u Šibensko-kninsku županiju što će biti petnaesto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

Program posjeta Šibensko-kninskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u utorak, 17. travnja u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Šibensko-kninske županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima. Predsjednica Republike potom će se susresti sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem, episkopom Dalmatinskim Nikodimom Kosovićem, predstavnicima srpske nacionalne manjine, udrugama hrvatskih branitelja te s udrugama i pojedincima s područja Šibensko-kninske županije.

U poslijepodnevnim satima istog dana predsjednica Grabar Kitarović, posjetit će Osnovnu školu Fausta Vrančića, gdje će u nastavku projekta ‘Hrvatska čita’ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Vesne Parun, hrvatske književnice rođene na obližnjem otoku Zlarinu, a potom će se susresti s predstavnicima Veleučilišta Šibenik, Veleučilišta ‘Marko Marulić’ Knin i predstavnicima Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu- dislocirani studij u Šibeniku. Potom će uslijediti posjet iNavis centru, Javnoj ustanovi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Centru kompetencija Alu Tech. Posjetom Hrvatskom nacionalnom svetištu Sv. Nikole Tavelića i Županijskom vatrogasnom centru predsjednica Republike zaključit će prvi dan programa posjeta Šibensko-kninskoj županiji.

Susretom s gospodarstvenicima, obrtnicima i turističkim djelatnicima Šibensko-kninske županije, predsjednica će započeti drugi dan boravka u Šibensko-kninskoj županiji. Nakon susreta u Skradinu uslijedit će posjet općini Kistanje u okviru kojeg će obići Osnovnu školu Kistanje. Predsjednica će potom posjetiti Udrugu za osobe s invaliditetom Sv. Bartolomej u Kninu i obići Kninsku tvrđavu, a potom i općinu Kijevo gdje će se susresti s građanima. Istoga dana predsjednica Grabar Kitarović posjetit će Grad Drniš, te nakon druženja s djecom i građanima u Dječjem vrtiću Drniš posjetiti tvrtku Aluflexpack novi d.o.o. pogon Drniš. Predsjednica Republike potom će obići vojno skladište ‘Potkop’ u Trbounju kod Drniša i posjetiti općinu Unešić gdje je predviđen kulturno-umjetnički program i druženje s građanima.

Posljednji dan boravka u Šibensko-kninskoj županiji predsjednica će započeti susretom s obiteljima stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu te nakon toga nazočiti potpisivanju Ugovora o dodjeli na korištenje dijela bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji. U nastavku jutarnjeg dijela posljednjeg dana boravka u Šibensko-kninskoj županiji predsjednica Grabar Kitarović posjetit će otok Žirje i obići južnu bitnicu, a potom posjetiti Prvić Luku na otoku Prviću.

Nakon posjete Memorijalnom centru Faust Vrančić na Prviću predsjednica Republike susrest će se u Tribunju s ribarima i članovima Udruge za zaštitu magarca ‘Tribunjski tovar’ te posjetiti Općinu Tisno gdje će obići postav Muzeja betinske drvene brodogradnje. Boravak u Šibensko-kninskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar Kitarović završit će susretom s građanima i posjetom Općini Murter-Kornati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.