Poznati finalisti za Nagradu Dijana Klarić 7. Hrvatskog festivala putnika

Organizatori 7. Hrvatskog festivala putnika koji će se u Šibeniku održati od 24. do 27. svibnja objavili su imena finalista za Nagradu Dijana Klarić u svim kategorijama. Riječ je o nagradi utemeljenoj u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju koja je svoja iskustva s putovanja rado dijelila kao sudionica Croatian Travel Festivala.

Finalisti u kategoriji najbolji putpis su Vedran Buble za ‘Island’, Vesna Ploh za ‘Pisma s Camina’ i Dorotea Zovko za ‘Iz Indije sam donijela dholak, čaj od šafrana i ovu 21 lekciju’. Najbolje fotografije imaju Mirna Marić, Luka Petričević i Robert Pilepić, a najbolje filmove Jurica Galić, Matej Perkov i Dorotea Zovko. Finalisti u kategoriji najboljeg projekta su Tomica Kristić za ‘Putovanje u Međuzemlje’, Oleg Maštruko i Saša Cvetojević za ‘Team Tesla te Matej Perkov za projekt ‘Od mora do vrha – Iran 2017.’

U kategoriji putnika godine finalisti su Filip Kopanica, Tomica Kristić i Igor Tomić.

Inicijativu za dodjelu Nagrade Dijana Klarić pokrenuo je Hrvatski klub putnika u suradnji i uz podršku Dijanine obitelji. Nagrada je prvi put dodijeljena 2014. godine, a već na prvi natječaj pristigli su brojni radovi za svih pet kategorija u kojima se nagrada dodjeljuje. Ovogodišnja dodjela bit će održana 25. svibnja na Trgu Ivana Pavla II u Šibeniku.

program HFP

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.