Pred nama je topla i ‘pitoma’ nedjelja, a već u utorak ‘divljat’ će bura

Svjetski meteorološki dan jučer je Oklaju podario 24,5 °C, Bilicama 23,6 °C, Golubiću 23,5 °C, a Šibeniku nešto više od 22 °C. I nedjelja će biti sunčana i iznadprosječno topla, a već početkom novoga tjedna slijedi nova promjena vremena s padom temperature, većinom i kiše, u noći na utorak u gorju i snijegom, na Jadranu od ponedjeljka navečer jakom i olujnom burom, ponegdje i s orkanskim udarima, najprije na sjevernom Jadranu, zatim i južnije.

Na šibenskom području jutros je vedro i skoro bez vjetra. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je u Murteru, Jezerima, Žirju i na Promini 14 °C, u Rogoznici 13, u Šibeniku 12, u Pirovcu, Vodicama i Oklaju 11, u Zatonu 10, u Skradinu i Primoštenu 9, u Drnišu 8, u Kninu i Bilicama 7, a u Dubravi 6 °C.

Sunčano i iznadprosječno toplo bit će danas na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uz umjerenu buru, prema otvorenom sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 23 °C.

Na Jadranu u ponedjeljak uz postupan porast naoblake. Kiše će navečer biti na sjevernom dijelu, a u noći na utorak te u prvom dijelu utorka i drugdje. U ponedjeljak navečer zapuhat će jaka i olujna bura, najprije na sjevernom dijelu, a zatim će se proširiti na cijeli Jadran. Od sredine tjedna sunčanije, ali i hladnije, te u početku i dalje vjetrovito. Prema kraju tjedna ponovno se povećava vjerojatnost stabilnijeg, mirnijeg, sunčanijeg i toplijeg vremena, ali uz ipak malo nižu temperaturu nego tijekom ovoga vikenda.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.