Predizborni županijski aktualac uz Dujićev ‘blagoslov’ zauzeli Petrina i Pauk

Vjerojatno zadnja sjednica Skupštine Šibensko-kninske županije u ovom sazivu ni malo se nije razlikovala od svih dosadašnjih u dijelu aktualnog sata u kojem su najviše prostora zauzeli verbalni obračuni nezavisnog vijećnika Stipe Petrine sa županom Goranom Paukom i predsjednikom Skupštine Nediljkom Dujićem. Na sjednici je bio samo jedan SDP-ov vijećnik Boris Magazin, a Iris Ukić Kotarac i Stipe Petrina napustili su dvoranu već nakon ‘aktualca’ odnosno prve točke obimnog dnevnog reda.

Stpe Petrina ponovno je insistirao na tome da nije dobio odgovor koliki je izvorni županijski proračun i koliki se postotak izdvaja za plaće zaposlenih u županiji i županijskim ustanovama. Tražio je od župana da podsjeti građane što je to napravljeno u proteklih deset godina njegovog mandata na čelu županije.Izvukao je Petrina i doba kada je Goran Pauk bio načelnik Policijske uprave te pitao župana je li on kasnije sa pozicije župana pokušao ili možda i stopirao neke predistrage ili istrage, spominjući Poliplast, NK Šibenik i Croatia osiguranje.

skupstina zupanije22032017 (1)

– Tko o čemu Stipe Petrina o poštenju. Ovo vijećničko pitanje stvar je predizborne kampanje, ali uskoro ćemo obilježiti, ne deset godina mog vođenja županije, nego 20 godina postojanja županije i to će biti prilika da se sažme sve što je napravljeno. Ovo drugo pitanje nije nešto na što ja mogu odgovarati, postoje institucije koje, vjerujem, rade svoj posao i nema ništa od tih vaših priča gospodine Petrina. Sva vaša pitanja su puna laži i insinuacija ‘rekla-kazala’, rekao je Pauk.

Petrina je u svom stilu ponovio kako ništa drugo nije ni očekivao.

– Vi ste vješt manipulator i u ove četiri godine ni na jedno pitanje nisam dobio konkretan odgovor. Činjenica je da vi imate i škare i sukno i da vas čopor štiti, ali kada izađete na vjetrometinu čopor vas više neće štititi, riječi su Stipe Petrine koji je imao primjedbu i na zapisnik u kojem se redovito samo uz njegove riječi uvijek navodi kako je riječ o citatu.

skupstina zupanije22032017 (2)

Boris Magazin iz SDP-a upozorio je na loše stanje kolnika na južnom izlazu iz Kistanja i pitao hoće li je Hrvatske ceste uvrstiti u svoj plan za sanaciju.

Od Nedjeljka Dujića dobio je odgovor kako je sanacija te ceste već ugovorena i kako su Hrvatske ceste uvrstile više od 30 projekata na području naše županije te će tako neki koji su na čekanju i deset godina biti realizirani do kraja ove godine. Dujić je dometnuo kako zadnjih nekoliko godina u planu HC-a nije bilo toliko puno projekata na području Šibensko-kninske županije.

Viječnika Ivana Malenicu zanimalo je kakva je sudbina Trgovačkog suda u Šibeniku nakon što je 2014. godine u vrijeme ministra Orsata Miljenića bila spominjana mogućnost gašenja Stalne službe tog suda u Šibeniku.

– Ne mogu kazati hoće li se Trgovački sud vratiti u Šibenik, ali znam da će to biti naša želja i namjera. Ponovno se spominje reforma u kojoj se može čuti ideja o mogućem preseljenju Stalne službe u Zadar. Već sam pisao ministru i tražio od njega, ako postoji takva namjera da se revidira jer u Šibensko-kninskoj županiji bilježimo gospodarski rast i bilo bi tragično da se Stalna služba i trgovački registar u Šibeniku ugase. Naša je želja da taj sud u Šibeniku ojačamo jer će do kraja godine, prirodnim odljevom, u njemu ostati samo jedan sudac, potvrdio je župan Pauk glasine i strahovanja o mogućnosti gašenja Trgovačkog suda u Šibeniku.

skupstina zupanije22032017 (5)

Ivan Dobra i ovaj je put iznio stajalište mještana Žirja koji se protive lovištu na tom otoku i, kako je rekao, spremni su automobilima blokirati izlaz lovcima sa trajekta.

Nediljko Dujić mu je, kao prvi lovac u županiji, najavio reviziju lovišta u koju će i Žirjani biti uključeni.

– Uzeli smo u ozbiljno razmatranje protivljenje Žirjana lovnoj površini na tom otoku. Nije uopće problem izuzeti to područje, već je obaveza onog tko izuzme preuzeti brigu o populaciji divljači na tom području. To je mala površina i bez nje će moći funkcionirati ‘Lovište otoci’, kazao je Dujić.

skupstina zupanije22032017 (8)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.