Predsjednica primila biskupa i episkopa, obojica je upoznali s projektima i problemima

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je danas na odvojenim sastancima šibenskog biskupa Tomislav Rogića i episkopa dalmatinskog Nikodima Kosovića. U razgovorima zatvorenima za javnost, predsjednica se s njima zadržala po petanestak minuta.

– Vrlo lijepi i srdačni susret s našom predsjednicom. Razgovarali smo o nekoliko tema vezanih za našu biskupiju, naš školski centar, te smo upoznali predsjednicu s projektom Civitas sacra. Također, malo smo razgovarali i o općim prilikama te kako probuditi nadu i novi polet u našem narodu. Nismo stigli mnogo toga, prekratko je trajalo – kazao nam je biskup Rogić.

kolinda biskup episkop sastanak (1)

Episko dalmatinski Nikodim Kosović nije htio govoriti o detaljima sastanka

– Do sada se nisam imao prilike susresti s predsjednicom, prošlo je dobro, hvala Bogu. Teme razgovora bili su problemi, što naše crkve što naše srpske zajednice na teritoriju Šibensko-kninske županije. Ne bih pričao o detaljima, no nadam se da nam predsjednica može pomoći s našim problemima – rekao je.

kolinda biskup episkop sastanak (3)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.