Predsjednik Uprave HPB-a najavio preuzimanje šibenske Jadranske banke

Hrvatska poštanska banka preuzet će u sljedećoj godini Jadransku banku Šibenik, najavio je na godišnjem druženju s novinarima predsjednik Uprave Tomislav Vuić, piše Poslovni.hr.

‘S ovom razinom kapitala možemo preuzeti Jadransku banku, ali bez dokapitalizacije ne možemo preuzeti druge male banke’, istaknuo je  Vuić.

Dodao je kako HPB-u nije cilj krenuti u val preuzimanja manjih banaka, a koliko se to uopće isplati, pokazat će iskustvo preuzimanja Jadranske banke.

‘Trebamo vidjeti koliko brzo i efikasno možemo pripojiti Jadransku banku. Nakon toga bit ćemo pametniji’, naglasio je Vuić. Plan Hrvatske poštanske banke u idućoj je godini održati rast i profitabilnost, ali je za daljnji rast i razvoj ograničava adekvatnost kapitala koja je na granici. Stoga se nadaju da će 2018. biti provedena dokapitalizacija.

Inače, HPB je najmanje kapitalizirana u skupini velikih banaka u Hrvatskoj, piše Poslovni.hr, a cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, Jadranska banka sanirana je krajem prošle godine nakon što je njezino poslovanje bilo ugroženo zbog loših plasmana, a od proljeća ove godine traži se novi vlasnik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.