Investicija vrijedna preko tri milijuna kuna

Predstavljen novi izgled pumpe na rivi, radovi počinju do kraja godine

Projekt rekonstrukcije benzinske postaje INA-Obala predstavili su danas, u uredu gradonačelnika Jakov Krivić iz INA-e i arhitektica Mirta Vučić.

Projekt obalne postaje dio je nove koncepcije rješavanja prostornih zahvata u štićenim obalnim prostorima na gradskim šetnicama koji razvija INA. Novo oblikovanje postojeće  građevine planirano je u istim gabaritima te  je projekt  usklađen s urbanističkim smjernicama i s kontekstom prostornog oblikovanja kao sastavnog dijela prirodne i kulturno-povijesne cjeline. Projekt je izrađen sukladno smjernicama Konzervatorskog odjela u Šibeniku, a s ciljem ostvarenja kvalitetnije vizure grada.

Planirani zahvat u prostoru, rekonstrukcija postojeće benzinske postaje, je unutar obuhvata koncesije za gospodarsko korištenje benzinske postaje,  sklopljene između INA-e i Lučke uprave Šibensko-kninske županije.

Zahvat će, uz primarnu djelatnost benzinske postaje,  obuhvatiti i  sigurnost svih sudionika u prometu, krajobrazno uređenje te uređenje okolnih površina.

Rekonstrukcijom se planira izgradnja novog zatvorenog objekta paviljonskog tipa, a postavit će se i nova nadstrešnica.

Investicija je vrijedna oko tri milijuna i 200 tisuća kuna, a kako je najavljeno, radovi će početi do kraja godine.

Uz gradonačelnika Željka Burića i ravnatelja  Lučke uprave Šibensko-kninske županije  Željka Dulibića, prezentaciji su nazočili  i Jadranka Fržop, pročelnica za pomorstvo, promet i otočni razvoj  Šibensko-kninske županije te zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

INA dobila koncesiju na rivi jednoglasnom odlukom Upravnog vijeća ŽLU

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.