Nevere su blizu

Prema večeri jugo će jačati, a u petak i plaviti obale

Najznačajnije obilježje prognoze za danas i sutra zasigurno je jak vjetar, a u petak i mogućnost nevremena s obilnijom kišom u kojem bi mogle poplaviti niže rive duž Jadrana. I dalje će biti razmjerno toplo, ali isto tako i nestabilno sve do subote. Za vikend se otvara mogućnost za realizaciju boravka i drugih aktivnosti na otvorenome.

Jutro je na šibenskom području malo do umjereno oblačno uz slabo jugo. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 18 °C, u Šibeniku, Primoštenu, Pirovcu i Murteru 17, u Vodicama i Skradinu 16, u Zatonu i Bilicama 15, u Kninu i Drnišu 14, u Oklaju 13, a na Promini 11 °C.

Malo kiše uz promjenljivu naoblaku danas može pasti i mjestimice u Dalmaciji, posebice na zadarskom području i u unutrašnjosti. Ipak u većini će predjela biti i duljih sunčanih razdoblja. Jugo će jačati, ujutro će biti slabo i umjereno, a u večernjim satima vrlo jako i olujno. Najviša dnevna temperatura zraka do 25 °C.

U petak će duž cijele obale biti čestih nevera, a s njima nerijetko i obilne kiše. Jak i olujni južni vjetar i jugo, uz premještanje ciklone i obilnu kišu, za posljedicu može imati i plavljenje riva. Za vikend slabiji vjetar te više suha i sunčana vremena.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.