Preostalih pet hala TLM-ove ugasle Prešaonice idu ‘na bubanj’

Stečajni upravitelj TLM-TPP-a Ivan Gjurašić predlaže Trgovačkom sudu u Zadru da donese rješenje kojim će odrediti prodaju pet nekretnina, hala i zgrada, nekadašnje TLM-ove Prešaonice. Riječ je o građevinama opterećenim razlučnim pravom procijenjenim na 40,6 milijuna kuna, a koje su konačno uknjižene kao vlasništvo TLM-TPP-a.

Sud je izvijestio i kako demontaža prodanih nekretnina i vaganje sekundarnih sirovina još nisu završeni te kako je i dalje potrebno provoditi nadzor nad tim poslom. Po završetku razgradnje stečajnu upravitelj sklopit će kupoprodajni ugovor s tvrtkom CE-ZA-R i potom pristupiti daljnoj prodaji preostalih pokretnina Prešaonice po procijenjenih na 2,3 milijuna kuna, prikupljanjem ponuda i neposrednom pogodbom.

tlm tpp

U stečajnoj masi TLM-ove Prešaonice je i 100 tisuća kuna jamčevine te 35.100 kuna koje Impol-TLM uplatio temeljem ugovora o kupoprodaji i 801 funta dividende društva Tremet UK Limeted.

Podsjetimo, u TLM-ovoj Prešaonici proizvodnja je ugašena još krajem 2015. godine. Stečaj nad TLM TPP-om pokrenut je u rujnu prošle godine, nakon puno inzistiranja  Sindikata i samih radnika. U trenutku privatizacije TLM-a, 2007. godine u Prešaonici ih je bilo 280, a u trenutku kad je poduzeće preuzeo sumnjivi Rus Igor Shamis, ostalo ih je 109. Unatoč njegovim obećanjima, proizvodnja nije pokrenuta, a Shamis je, nakon svega nekoliko mjeseci, netragom nestao. Zanimljivo, on je tvornicu kupio od Eurisa Lorana i Marka Pejčinoskih koji su TLM-u ostali dužni 4,2 milijuna eura za preuzetu robu i zbog čega ih kazneno terete Državno odvjetništvo i šibenska policija.

U trenutku otvaranja stečaja potraživanja radnika iznosila su 28 milijuna kuna, no s obzirom da je procijenjena vrijednost imovine manja od dugova poduzeća teško je očekivati da će radnici doći do svog novca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.