Preventivne aktivnosti za najmlađe u Kninu: ‘Poštujte naše znakove’ projekt za odgovorno ponašanje u prometu

Projekt ‘Poštujte naše znakove’ bit će proveden u ponedjeljak  od 11 do 13 sati u Kninu u Domu Hrvatske vojske i Studentskom domu ‘Fra Lujo Marun’, a u suradnji s Ravnateljstvom policije MUP-a, obrazovnim ustanovama i drugim partnerima. Cilj preventivne akcije je potaknuti građane na odgovorno i pravilno ponašanje u prometu.

‘U sklopu akcije, policijski službenici s odgojno – obrazovnim ustanovama te drugim nadležnim institucijama, umjetnicima i lokalnom zajednicom na interaktivan način educiraju i informiraju učenike najnižih razreda osnovnih škola, odnosno najmlađe sudionike u prometu. Također, kroz program se senzibilizira i šira javnost na opasnosti kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu, čime se ostvaruje primarna prevencija’, priopćili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Početak je najavljen za 11 sati u kino-dvorani Doma HV-a kad će policajci Ravnateljstva policije održati predavanje za djecu iz Osnovne škole Domovinske zahvalnosti i Franje Tuđmana, a potom će djeca moći pogledati predstavu ‘Kata i Nino na putu od škole’ u izvedbi glumačke skupine kazališta ‘Zorin Dom’ iz Karlovca.

U 12 sati u prostorijama Studentskog doma ‘Fra Lujo Marun’ bit će postavljeni informativni štandovi gdje će djeca moći razgledati opremu, dobiti letke kako bi im približili rad policije, vatrogasaca i Crvenog križa.

(FOTO: Arhiva)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.