Prihvaćena ponuda Hrvatske poštanske banke za kupnju Jadranske banke

Hrvatska poštanska banka izvijestila je Zagrebačku burzu i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga te javno objavila da je Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka prihvatila njihovu ponudu za kupnju dionica Jadranske banke.

HPB je u petak dobila potvrdu DAB-a o prihvaćanju njihove obvezujuće ponude od 20. travnja ove godine za kupnju dionica Jadranske banke Šibenik u sanaciji. Uprava DAB-a dala je suglasnost na tekst Memoranduma o razumijevanju kojim se detaljno reguliraju jamstva vezana uz navedenu transakciju. Za provedbu transakcije potrebne su još suglasnosti Nadzornog odbora, Glavne skupštine HPB-a i regulatora.

Iz HPB-a su objavili kako će o svim budućim koracima pravovremeno obavijestiti investicijsku javnost.

Podsjetimo, Jadranska banka sanirana je krajem prošle godine nakon što je njezino poslovanje bilo ugroženo zbog loših plasmana, a sredinom veljače prošle godine DAB je objavio javni poziv za kupnju stopostotnog udjela u Jadranskoj banci. Iz HPB-a su krajem travnja izvijestili kako bi preuzimanje Jadranske banke trebala zaključiti u prvoj polovini ove godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.