Prijavite program za obiteljski festival LegendFest na Roškom slapu

Za treći ‘LegendFest u NP Krka’, koji će biti održan 7. i 8. srpnja na Roškom slapu, otvoren je poziv za prijavu programa na web stranici festivala.

Središnje teme ovogodišnjeg LegendFesta su vile i vilinska bića. Priče, legende i mitovi o tim bićima, prvenstveno vezani uz NP Krka i Šibensko-kninsku županiju imat će prednost pri odabiru, ali su prihvatljivi i programi koji mogu sadržavati slične teme, odnosno ostale legende i mitove Krke i Šibensko-kninske županije, kao i vještice, čarobnjaci, mistična bića, duhovi, mòre, malici, alkemičari, plemići, vojskovođe, povijesne osobe ili stare priče, običaji, navade i izričaji. Izvođači iz bilo kojeg područja umjetnosti svoje projekte ili programe za LegendFest Krka mogu prijaviti najkasnije do 31. svibnja 2018. godine.

Bogat program obiteljskog festivala LegendFest proteklih godina oduševio je posjetitelje Parka i lokalnu zajednicu, stoga se uspješna suradnja Javne ustanove ‘Nacionalni park Krka’ i udruge Val kulture nastavlja i ovog ljeta.

Foto: Valentino Dražić Celić
Foto: Valentino Dražić Celić

Kao multimedijski projekt, LegendFest prikazuje hrvatsku nematerijalnu i materijalnu baštinu kroz različite kulturne i umjetničke izričaje. LegendFest uključuje zabavne umjetničke sadržaje – koncerte, predavanja, kazališne predstave, izložbe, radionice, performanse, videoprezentacije/projekcije – na nekoliko lokacija na Roškome slapu, koji će, kroz interaktivni pristup, posjetitelje uvesti u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojemu se nalaze.

U proteklih dvanaest godina LegendFest je održan u trima hrvatskim županijama: Zagrebačkoj, Istarskoj i Šibensko-kninskoj. Ove godine održat će se u istarskom gradiću Pićnu i na Roškome slapu u NP ‘Krka’. Festival se pokazao posebno zanimljivim djeci, koja na njemu mogu izraziti svoju kreativnost sudjelovanjem, uz pomoć stručnih voditelja, u raznim likovnim radionicama ili različitim predstavama.

Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, ali i naučiti ponešto o običajima, legendama i mitovima s prostora županija u kojima se održava.

Foto: Valentino Dražić Celić
Foto: Valentino Dražić Celić
Foto: Valentino Dražić Celić
Foto: Valentino Dražić Celić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.