Počelo nestabilno vrijeme

Prije grmljavinskih nevremena i moguće tuče čeka nas teško podnošljiva sparina i jugo

Nad našim krajevima započelo je nestabilno vrijeme koje će se nastaviti i u novom tjednu. Danas će se na Jadranu još zadržavati pretežno sunčano vrijeme, a prema kraju dana porast će naoblaka i zapuhati umjereno jugo koje prema otvorenom moru može biti i jako.

Kiša je danas moguća u Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i sjevernoj Dalmaciji, a zbog juga i velike vlage u zraku povećat će se osjećaj sparine.

Jutro je na našem području započelo vruće, s temperaturama koje su nerijetko već prešle 29 °C. Prema podacima Šibenik Metea tek je Golubić mjerio 21 °C, Kijevo 23 i Kistanje 24 °C. U Drnišu, Skradinu i na Žirju izmjereno je 26 °C, Žaboriću 28, a Šibenik, Brodarica i Krapanj mjerili su preko 29 °C.

Maksimalne dnevne vrijednosti penjat će se do 35 °C, a kasno navečer povećat će se mogućnost za slabe lokalne pljuskove ili neverin.

Zbog mogućih grmljavinskih nevremena Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za riječko područje i dio zadarskog.

Jugo će sutra prije fronte jačati na jako, moguće i olujno. Uz nevere i vjetar promjenjiva smjera, odmicanjem fronte okretat će na sjeverozapadnjak u slabljenju.

Dakle na Jadranu je u nedjelju, uz jače naoblačenje, velika vjerojatnost i olujnih nevremena s obilnim pljuskovima. Pljuskova će još biti i u ponedjeljak, a od utorka većinom sunčano. Najprije će osvježiti, a zatim će ponovno temperatura rasti, ali neće biti prevruće. Posebnu pozornost treba usmjeriti na nedjelju, tijekom koje će na Jadranu biti jakih nevera, osobito opasnih za nautičare i ostale pomorce, izvijestio je HRT.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.