Priključite se humanitarnoj akciji i pomozite osnovcima iz Kistanja u prikupljanju knjiga za lektiru

Zaklada Kajo Dadić poziva sve građane da se priključe humanitarnoj akciji ‘Knjiga za prijatelja’ s ciljem obnove knjižnog fonda Osnovne škole Kistanje s knjigama koje su uništene u poplavi prije dvije godine.

– Želja nam je pomoći učenicima ove škole da dobiju knjige koje su im najpotrebnije za lektiru – poručuju iz Zaklade.

Među knjigama koje su potrebne učenicima jest ‘Priče iz davnine’ Ivane Brlić Mažuranić, ‘Otvori vrata proljeću’ Grigora Viteza, ‘Pripovijetke (Iz velegradskog podzemlja) Vjenceslava Novaka, ‘Nevidljiva Iva’ Zvonimira Baloga kao i ‘Ja magarac’, ‘Grga Čvarak’ Ratka Zvrka, te ‘Čudnovate zgode šegrta Hlapića’ Ivane Brlić Mažuranić.

– Također, doniranim knjigama i slikovnicama ćemo opremiti eko kućice, knjižnice na otvorenom, koje je u gradu Kninu postavila Ekološka udruga ‘Krk’“ u sklopu provedbe građanske akcije ‘Opismeni-zazeleni’ – dodaju iz Zaklade Kajo Dadić.

Knjige prikupljaju do 31. listopada, a svi koji žele mogu ih donijeti u Zakladu ili ih nazvatti na broj 021 782 974. Novčane donacije moguće je uplatiti na IBAN HR6523600001101824625 s naznakom ‘Za kupnju knjiga’.

– Radujemo se zajedničkoj suradnji na provedbi akcije ‘Knjiga za prijatelja’ kojom želimo educirati najmlađe o kulturi davanja i pomoći onima koji su u potrebi, te razvijati svijest o potrebi zajedničkog djelovanja za dobrobit svih – zaključuju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.