Primoštenski kuhar Pero Savanović i rogoznička Frapa dobitnici turističkih nagrada

U Šibensko-kninsku županiju ove godine stižu dvije nagrade Hrvatske turističke zajednice. Na otvaranju Dana hrvatskog turizma u Malom Lošinju ‘Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku’ u kategoriji velikih marina dobila je rogoznička Frapa, a nagradu ‘Čovjek ključ uspjeha u turizmu’ dobio je kuhar Pero Savanović iz primoštenskog restorana Mediteran.

Među finalistima u kategorijama srednje i male marine bile su marine ACI marina Vodice i Adriatiq marina Tribunj. U Malom Lošinju, na svečanom otvaranju Dana hrvatskog turizma bio je i Goran Pauk, šibensko-kninski župa i predsjednik Hrvatske zajednice županija.

 Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Uz Rovinj kao najuspješniju ljetnu destinaciju ove godine, nagrade su dobili još Split, za najbolju ‘city break’/gradsku destinaciju, Crikvenica kao najuspješnija destinacija zdravlja, Maslinica za autentično ‘malo misto’, Baranja za ruralni turizam te Osijek za najuspješniju kontinentalnu destinaciju.

Dani hrvatskog turizma su najveći poslovni strukovni skup u Hrvatskoj, koji se kao godišnje okupljanje turističkog sektora, ove godine u Malom Lošinju održavaju 25. i 26. listopada s oko 1.500 domaćih i stranih sudionika.

Na dodjeli nagrada i svečanom otvorenju DHT-a ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je kako ovogodišnji rezultati potvrđuju da je Hrvatska sve atraktivnija destinacija.

– Nova istraživanja potrošnje turista pokazuju kako je ove godine, u odnosu na zadnje takvo istraživanje prije tri godine, ona porasla za oko 20 posto, što također potvrđuje rast prihoda, poručio je Cappelli.

Naslovna fotografija: Marko Prpić/PIXELL

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.