Od ožujka do travnja

Pripremite se za pravu zimu – na proljeće! Snijega će ipak bitiFoto: Arhiva

Već kad smo se pomirili da snijeg ovu zimu baš i nećemo gledati, iz Accuweathera stižu prognoze za proljeće. Tijekom ožujka se očekuju velike snježne oborine što može dovesti do poremećaja putovanja na cijelom balkanskom području.

Jedan od najpoznatijih meteoroloških servisa AccuWeather objavio je prognozu za proljeće u Europi jer se mnogi pitaju kakvo nas vrijeme čeka nakon iznadprosječno tople zime kojoj još uvijek svjedočimo, prenosi 24 sata.

Accuweather prognozira kako će se nedostatak hladnog zraka u Europi od zime – nastaviti i na proljeće te da će se to dogoditi jer je veći dio kontitenta iznad normalne topline.

Prema njihovim predviđanjima, oluje će se pomaknuti prema sjeveru, zadržati se u Irskoj i u sjevernim dijelovima Velike Britanije, što znači da vjetar neće stvarati probleme u našim krajevima.

Trend visokih temperatura će se nastaviti u Europi, a temperature će biti iznad prosjeka. Najduža epizoda topline osjetit će se u Njemačkoj i u južnim dijelovima Velike Britanije.

– Zbog sunca će ljudi češće biti vani, a alerigčari će morati izdržati rani početak sezone alergija jer produljena toplina uzrokuje rano povećanje peludi. Poljoprivrednici mogu imati korist od toplog i suhog vremena – kazao je meteorolog AccuWeathera Tyler Roys.

Snijeg u ožujku

Prema AccuWeatheru, na Balkanu će ovog proljeća oborina biti u normalnim razinama ili čak malo iznad normalnog, a očekuje se da će najvlažniji dio sezone trajati od ožujka do početka travnja. Tada će oluje koje prolaze Sredozemno more doći i na jug istočne Rusije pa donijeti padaline.

Tijekom ožujka se očekuju velike snježne oborine što može dovesti do poremećaja putovanja na cijelom balkanskom području. Ovo se osobito odnosi na gorje. Od kraja travnja pa do svibnja povećat će se rizik od jakih grmljavinskih oluja koje sa sobom nose rizik poplava i opasnih vjetrova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.