Prljavi nogostup mijenjat će se tek na jesen?

Grad Šibenik još uvijek nije platio izvođača radova, tvrtku Sarađen d.o.o., koja je prošle godine u centru Šibenika postavljala novi pločnik. Naime, nogostup je nakon samo nekoliko mjeseci pocrnio pa su gradski čelnici uvjereni da su preveslani te da je postavljen nekvalitetan kamen. Projekt izgradnje nogostupa vrijedan je 750 tisuća kuna, a mogao bi koštati i više bude li se sporni kamen trebao mijenjati. No, to će, poručio je šibenski gradonačelnik Ante Županović, raditi izvođač o svom trošku.

–  Dok se ne napravi novi, pločnik nećemo platiti. Istina je da sam pregledao i odobrio kamen prije no što su radovi počeli, no očito se nije radilo o istom uzorku kamena koji je kasnije postavljen. Stručnjaci tvrde da kamen nije pilan iz kvalitetnog bloka već iz nekog površinskog – kazao je gradonačelnik te je dodao kako se pločnik pokušalo prati i izbjeljivati prljavi, no bezuspješno.

Oštre izjave gradonačelnika, direktor stankovačke građevinske tvrtke Sarađen d.o.o, Marko Sarađen, ne shvaća drastično jer struka još nije dala svoj konačni sud. Kamen prvo trebaju ispitati nadležne institucije te će tek nakon njihovih analiza tvrtka donijeti odluku kako dalje.

– Ukoliko ispitivanja budu išla u pravcu da kamen nije bio kvalitetan, mi ćemo lopticu prebaciti na dobavljača kamena te ćemo ih tužiti – ističe Sarađen. Analiza ‘crnog’ nogostupa trebala bi biti gotova kroz mjesec dana, no čini se kako će Šibenik i tijekom ove turističke sezone goste dočekati s umrljanim pločnikom.

– Vjerojatno će se za te radove, ako do njih i dođe, morati čekati jesen – zaključuje direktor građevinske tvrtke.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.