Projekt šibenskog Crvenog križa ‘težak’ 2,9 milijuna kuna: Tisuću ljudi dobivat će pakete hrane i higijenskih potrepština

Pakete hrane, higijenskih potrepština i školske pakete uskoro će za tisuću korisnika početi dijeliti Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik, a sve u sklopu projekta ‘Paket pomoći’ za kojeg je šibensko Gradsko društvo dobilo ukupno 2,9 milijuna kuna iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Cilj projekta je suzbijanje siromaštva podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći na području Šibensko-kninske županije.

– Program još nije krenuo, čekamo da prođe javna nabava, ali nadamo se da ćemo početi krajem siječnja. Paketi pomoći predviđeni su za tisuću korisnika kojima ćemo svaki mjesec davati paket hrane, svaka dva mjeseca dobivat će higijenski paket, dok će podjela školskih paketa početi s novom školskom godinom – kazala nam je Tonka Mikulandra, ravnateljica Crvenog križa Šibenik.

tonka mikulandra

S obzirom da šibensko Gradsko društvo Crvenog križa, osim na području grada, djeluje i u Murteru, Tisnom, Tribunju, Rogoznici, Primoštenu, Pirovcu, Bilicama i Skradinu, svaka od općina i gradova pomoći će voditeljima projekta doprijeti do onih kojima je pomoć najpotrebnija.

– Mi u evidenciji od ranije imamo dosta podataka o korisnicima, a u suradnji s predstavnicima općina i gradova dobit ćemo točan broj onih koji će primati pakete pomoći i zasigurno nećemo premašiti brojku od tisuću korisnika, jer postoje i druga društva Crvenog križa u našoj županiji koja su također dobila sredstva – objašnjava Mikulandra.

Pakete će, dakle, dijeliti prema pet kriterija. Riječ je o samcima i kućanstvima primateljima minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb, osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjem do 1.500 kuna za samce odnosno do 2.000 kuna za dvočlano kućanstvo. Tu su i samohrani roditelji s mjesečnim primanjima ukupno nižim od prosječne mjesečne neto plaće za kolovoz 2017. godine prema Državnom zavodu za statistiku, te samci ili obitelj s više zaposlenih od kojih nitko nije primio plaću duže od četiri mjeseca.

paket pomoci gd crvenog kriza

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.