Crveni križ zaposlio 40 gerontodomaćica iz Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana

Danas je u sklopu projekta ‘ Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana’ održana konferencija, koja je ujedno označila početak rada 40 žena, pripadnica ranjivih skupina. Projekt u sklopu Poziva ‘Zaželi – program zapošljavanje žena’, vrijedan nešto manje od osam milijuna kuna, u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Svečano potpisivanje Ugovora

Projekt se provodi  u obvezatnom partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Knin, koji su pomogli u odabiru krajnjih korisnika projekta. Predstavnici općina Biskupija, Civljane, Kijevo i grada Knina, kao partneri ovog projekta su sudionike konferencije upoznali sa svojom ulogom u projektu te na koji će način poboljšati provedbu projekta s lokalne razine.

Zajednička fotofrafija CK Knin(1)

Projekt je uključio 40 žena iz 11 lokalnih zajednica i to iz općina Biskupija, Civljane, Kijevo te grada Knina u aktivno sudjelovanje na tržištu rada, kako bi ublažili posljedice njihove nezaposlenosti i rizika siromaštva te potaknuli socijalnu uključenost i povećali razinu kvalitete života 200 krajnjih korisnika.

Tom prilikom Vikica Ilić iz Golubića simbolično je potpisala posljedni ugovor o radu na dvije godine, čime se obilježio početak rada 40 žena iz 11 lokalnih zajednica.

Prioritet projekta su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice. Projekt će trajati do 31. kolovoza 2020.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.