Projektni prijedlog za izgradnju studentskog doma Palacin uspješno ulazi u završnu fazu

arhiva

Projektni prijedlog Veleučilišta u Šibeniku za izgradnju studentskog doma na mjestu bivše vojarne ‘Palacin’ uspješno ulazi u završnu fazu – očekuje se skoro odobrenje bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda za izgradnju studentskog doma.

Intenzivan razvoj grada Šibenika u moderan akademski centar, započet za vrijeme mandata dekanice Veleučilišta u Šibeniku Anite Grubišić i gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića, uz izgradnju studentskog restorana, osnivanje sveučilišnog studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, uključivanje Veleučilišta u Šibeniku u ERASMUS + program, radove na nadogradnji zgrade Veleučilišta i planirano osnivanje dva nova specijalistička diplomska stručna studija, u ovom trenutku nalazi se i pred ostvarenjem najvećeg infrastrukturnog projekta studentskog standarda u povijesti Šibenika.

– Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije usvojila je prijedlog projekta Veleučilišta u Šibeniku za izgradnju studentskog doma na mjestu bivše vojarne ‘Palacin’. Nakon četiri prethodne uspješno zaključene faze, prijedlog Veleučilišta prošao je uspješno i petu fazu, provjeru prihvatljivosti izdataka i tako ušao u završnu fazu postupka – donošenje Odluke o financiranju, stoji u priopćenju koje potpisuje dekanica Grubišić.

Ukupan iznos prihvatljivih izdataka za izgradnju  studentskog doma iznosi 83.619.707,55 HRK, od čega 79.680.000,00 HRK Veleučilištu može biti dodijeljeno kao bespovratna sredstva. Po isteku roka mirovanja od 15 dana očekuje se donošenje Odluke o financiranju od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a donošenje odluke ovisi o raspoloživosti predmetnih sredstava.

Ulasku u završnu fazu realizacije postupka prethodio je niz uspješno poduzetih pravnih i administrativnih radnji i uspješnog ispunjenja brojnih uvjeta transparentnog i kvalitetnog poslovanja Veleučilišta pod vodstvom dekanice Anite Grubišić, kao i dobra suradnja svih sudionika u projektu i  stvaranje kvalitetnog i angažiranog kadrovskog tima.

– Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji između dekanice Veleučilišta u Šibeniku i Grada Šibenika, Veleučilište je veliku potporu u nastojanjima ostvarenja  napretka studentskog standarada. U svemu tome ključan je bio doprinos  gradonačelnika Burića. Vizija Šibenika kao obrazovnog i kulturnog centra i studentskog grada povezanog sa akademskom zajednicom čitave Europe, uz razvoj i podizanje kvalitete i opremljenosti postojećih stručnih studija i planiranog osnivanja novih stručnih i sveučilišnih studija, uvelike zavisi i od razvoja kvalitetnih smještajnih i drugih povezanih kapaciteta. Izgradnja modernog studentskog doma sa 332 kreveta, za što su svi preduvjeti u ovom trenutku u najvećoj mjeri  ostvareni, predstavlja prekretnicu u izrastanju grada Šibenika u moderan i kvalitetan obrazovni centar, stoji u priopćenju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.