Prosinac je lani bio topliji od prosjeka, Bilice jutros jedan ispod nule

Klimatološki je danas počela zima, koju kalendarski dočekujemo tek 21. prosinca u 11.44 sati. Osvrnimo se kratko na lanjski prosinac u kojem je srednja mjesečna temperatura zraka na području cijele Hrvatske bila iznad višegodišnjeg prosjeka. Po količini oborina lanjski je prosinac na šibenskom području bio ekstremno sušan skoro uopće bez kiše.

Jutros je na šibenskom području umjereno oblačno sa slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6.00 sati u Šibeniku je bila 5°C. Najugodnije jutro imaju Rogoznica i Primošten uz 9°C, u Pirovcu jutros 4, u Vodicama 3°C. U Skradinu je u 6.00 sati izmjereno samo 2°C, Drniš i Knin su na nuli, a najhladnije je bilo u Bilicama gdje se temperatura spustila na jedan stupanj ispod nule. Uz svitanje i te će se temperature još malo spustiti, ali samo nakratko. Dan će biti ipak topliji.

Danas će biti pretežno sunčano i suho. Puhat će slaba tramuntana koja će navečer na moru Dalmacije biti umjerena do pojačana. Najviše dnevne temperature od 8°C ponegdje u zaleđu do 14°C na jugu Dalmacije.

U petak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Iako će u većini krajeva biti suho, osobito je na sjevernom Jadranu navečer moguća slaba kiša. Tramuntana će prestati i do večeri okretati na slabo do umjereno jugo. Jutro toplije, najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.

Aktualni podaci o vremenu preuzeti su sa stranice pljusak.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.