‘ProŠIRI VIdike’: Volonteri šibenskih srednjih škola odradili dvije tisuće sati volontiranja

U prostorijama Konjičkog kluba Kolan održana je završna konferencija projekta ‘ProŠIRI VIdike’. Projekt vrijedan 1.166.155,96 kuna sufinanciran je iz EU-ovog socijalnog fonda i Ureda Vlade RH , a nositelj projekta je Udruga ‘Pegaz’ Rijeka.

Projekt ‘ProŠIRI VIdike’ usmjeren je na učenike srednjih škola s ciljem razvoja i promocije srednjoškolskog volontiranja u suradnji s tri organizacije civilnog društva: Konjički klub Kolan, Udruga Pegaz Rijeka te Konjički klub Eohippus iz Vinkovaca.

Projekt provodi sedam partnerskih organizacija u tri različite županije čime je stvorena nova mreža organizatora volontiranja. U projekt je uključen 51 učenik i 12 pomoćnika, ostvareno je 5.584 volonterska sata, a volonteri šibenskih srednjih škola odradili su tako gotovo dvije tisuće volonterskih sati.

Partner na projektu bio je Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac čiji učenici su se također uključili u ovaj hvalevrijedan projekt. Naglasak je bio na inkluzivnom volontiranju te su na taj način dokazali da i mladi s teškoćama mogu aktivno doprinijeti razvoju civilnog društva. Na završnoj konferenciji podijeljene su i Priznanja mladim volonterima u nadi da će nastaviti svoj volonterski put.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.