Prve reakcije na Klarinovu ostavku: ‘Ne ponaša se kao ozbiljni političar već kao dijete kojemu je netko oteo igračku…’

Patrik Macek/PIXSELL

Tišnjanski načelnik Ivan Klarin podnio je danas ostavku na mjesto saborskog zastupnika i time neugodno iznenadio gotovo sve svoje stranačke kolege iz Šibenika, izuzev Franka Vidovića.

– Prvo što čujem. Ne znam što bih rekao, baš ste me zatekli s tom informacijom. Mogu samo reći da mi je žao s obzirom na rezultate koje ima u vođenju Općine. Vjerojatno je njegova odluka dijelom rezultat i neslaganja s vodstvom stranke, pa se sad želi fokusirati isključivo na rad Općine – komentirao je za Šibenski portal Joško Šupe, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću.

I Luka Nikpalj, potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske, žali zbog Klarinovog poteza, no nije htio ulaziti u razloge njegove ostavke.

– Iskreno mi je žao zbog toga jer je bio jako motiviran za rad, ali drago mi je zbog njega i njegove Općine. Međutim, nisam u poziciji da komentiram razloge ostavke na mjesto saborskog zastupnika, to je potpuno njegova stvar – govori Nikpalj.

Neslaganje s vodstvom stranke i općenito nimalo zadovoljavajuće stanje u SDP-u, moguće da su jednim dijelom utjecali na njegovu odluku, smatra Ivan Bašić, inbače potpredsjednik šibenske organizacije SDP-a i član Predsjedništva županijske organizacije.

– Vjerujem da su razlozi koje je naveo istina, a moguće i da su odnosi sa zastupnicima i njegovo nepodržavanje predsjednika stranke također rezultat toga. Možda to i nije loš potez kako bi se posvetio Općini u cijelosti. Zasigurno bi interese Općine lakše ostvarivao kao zastupnik, međutim sad kad je stanje u SDP-u kaotično, vjerojatno mu je lakše da se fokusira isključivo na Općinu Tisno – dodaje Bašić.

Franko Vidović, još uvijek aktualni predsjednik SDP-a Šibensko-kninske županije i povjerenik za grad, koji je nakon katastrofalnog rezultata na lokalnim izborima najavio da se više neće kandidirati na te funkcije na skorašnjim unutarstranačkim izborima, smatra da se Klarin ponaša kao dijete.

– Nemam na njega i njegove poteze nikad nikakav komentar. Jedino malo prečesto izlijeće s neodmjerenim izjavama i potezima. Nekako se voli predavati kad stvari ne idu kako je očekivao. Ne ponaša se kao ozbiljni političar već kao dijete kojemu je netko oteo igračku pa će mu on sad pokazati. Previše je fokusiran na stvari koje je, kao, pustio – riječi su Vidovića.

Podsjetimo, Ivan Klarin podnio je u prosincu prošle godine ostavku na mjesto predsjednika županijskog SDP-a, razočaran što nije bio izabran u najviša tijela stranke. Otvoreno je potom kritizirao i politiku predsjednika stranke Davora Bernardića, prozivajući ga između ostalog i za loše rezultate koje je stranka ostvarila na lokalnim izborima, a nije se slagao ni s odlukom da Anton Dobra kao bivši HDZ-ovac bude kandidat za dogradonačelnika Šibenika u redovima SDP-a. Naposlijetku, digao je ruke i od Sabora…

(FOTO: Patrik Macek/PIXSELL)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.