Prvi krug prodaje TLM-a – u ništa!

Nije bilo ponuda u prvom krugu prvu elektroničke javne dražbe koju je za prodaju cjelokupne imovine TLM Aluminiuma oglasila FINA, potvrdio je za Šibenski portal Branko Morić, stečajni upravitelj poduzeća.

Vrijednost cjelokupne imovine procijenjena na 753.879.148,09 kuna, a određeno je i da se imovina, na prvoj dražbi ne može prodati ispod 565.409.361,07 kuna.

– Ponude su se primale elektroničkim putem do 20. veljače 2017. godine, no bilo je jasno da u prvom krugu neće biti kupaca jer nitko u roku do 27. siječnja nije uplatio jamčevinu od 10 posto procijenjene vrijednosti, rekao je Morić, koji očekuje da se javna dražba nastavi odmah u drugom krugu.

U drugom će krugu početna cijena iznositi polovicu procijenjene vrijednosti, odnosno 377 milijuna kuna, u trećem 188 milijuna. Tek u četvrtom krugu licitacije početna bi cijena tvornice bila jednu kunu.

Odvojeno se, ali kao dio cjeline na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi prodavao i stroj za razdvajanje i dijeljenje folije te peć za blokove nad kojima razlučno pravo ima Hrvatska poštanska banka, no ni za to nije bilo zainteresiranih kupaca. Vrijednost tih pokretnina je 41.383.911,01 kuna, a u prvom krugu, koji je također istekao 20. veljače, najniža je cijena bila 31.037.933,26 kuna.

Podsjetimo, nad TLM Aluminiumom je stečaj proglašen u prosincu 2015. godine i mora završiti najkasnije u lipnju ove godine. Lani u ožujku slovenska tvrtka Impol uzela je tvornicu u najam, a na ročištu je tada dogovoreno i da će se imovina prodavati u cjelini, kako bi se izbjegla mogućnost da, u djelomičnoj prodaji, budu kupljeni samo atraktivni strojevi ili zemljište. Na ročištu je utvrđeno i da je dug triju trgovačkih društava tvornice oko 1,6 milijardi kuna, od čega se više od 40 milijuna kuna odnosi na dug radnicima, od kojih je većina potraživanja svrstana u prvi isplatni red.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.